• امروز : پنج شنبه - ۹ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : 19 - رمضان - 1445
  • برابر با : Thursday - 28 March - 2024
13

بازی‌های نبود روغن در ایلام تمامی ندارد

  • کد خبر : 684
  • 20 اسفند 1399 - 8:03
بازی‌های نبود روغن در ایلام تمامی ندارد
مردم و مغازه داران می‌گویند روغن در بازار نیست و یا بسیار کم است این در حالی است که مسوولین از توزیع به اندازه نیاز روغن بین مغازه داران و فروشگاه‌های زنجیره‌ای خبر می‌دهند.


به گزارش شبکه خبری مردم و به نقل ازخبرگزاری فارس ، این روزها بارها درمورد کمبود روغن یا افزایش قیمت این محصول در بازار شنیده‌ایم و آن را لمس کرده‌ایم و برای خرید یک حلب روغن یا یک لیتر روغن مغازه‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی را نیز زیر و رو کرده‌ایم اما نتیجه‌ای نداشته است.

در شرایط سخت در بازار مواد غذایی، اقدامات دیر هنگام دولت در اختصاص ارز و ترخیص کالاهای اساسی، حکایت از بی‌تدبیری دارد که موجب شده این کالای اساسی در بازار وجود نداشته باشد.

روغن نیمه جامد یا همان روغن‌های حلبی و روغن سرخ کردنی این روزها در بازار نیست و برخی از فروشگاه‌ها با سو استفاده از این شرایط روغن حلبی ۵ کیلوگرمی را ۲ تا ۳ برابر نرخ واقعی خود به فروش می‌رسانند.

سوال این است مسوولین چرا اجازه دادند وضعیت بازار روغن به وضعیت فعلی برسد که مردم برای تهیه روغن باید سرگردان باشند و در صف‌های طولانی خرید سلامتی خود را در این شرایط کرونایی به خطر اندازند.

گرانی و کمبود روغن وجود دارد

محبی یکی از شهروندان گفت: گرانی روغن و کمبود آن واقعیت هر دو در سطح استان وجود دارد و همین امر باعث صف‌های طولانی در سطح استان شده است و بعضا هم برای خرید روغن بایستی چند کالای دیگر هم خریداری شود تا بتوانیم آن را دریافت کنیم.

وی افزود: اکثرا فروشندگان دیده شده که کالاهای خود را در انبارها ذخیره می‌کنند و مسوولین هم در این خصوص نظارت خاصی ندارند.

ساعت‌ها در صف ایستاده‌ام تا روغن دریافت کنم!

محمدی یکی دیگر از شهروندان نیز با بیان اینکه ساعت‌ها در صف ایستاده‌ام تا بتوانم روغن دریافت کنم گفت: اگر پیگیری و نظارت مستمر صورت گیرد این چنین اتفاقاتی در خصوص کالاها صدق نمی‌کند؛ روغن در کشور یکی از معضلات جدی این روزهاست که طبق مشاهدات باید پرونده‌اش توسط بازرسین و مسولان بسته شود.

وی افزود: احساس من این است که مردم با ماجرای‌های پشت سرهم و تکراری کمبود یک کالا و یا در بسیار از مواد چند کالای اساسی در بازار دچار یک نوع خستگی و آشفتگی شده‌اند.

یکی دیگر از شهروندان با بیان اینکه برخی از اصناف نیز برای عرضه برخی از محصولات خود از مردم کدملی می‌خواهند، یادآورشد: نمی‌دانم قصه این دریافت کد ملی‌ها از کجاست و چرا مردم برای خرید یک محصول ساده باید به رنج بیافتند؟!

مسوولین نسبت به هشدارها بی‌توجه‌اند

جلیلیان یکی از دانشجویان اقتصاد گفت: در حال حاضر به نظر می‌رسد مسوولان اقتصادی در خصوص مشکلات بازارها و گرانی‌ها به جای کنشگری، تنها واکنش نشان می‌دهند و منتظرند تا قیمت کالایی اوج بگیرد یا کمبود گسترده‌ای در بازارها ایجاد شود، بعد واکنش به آن نشان دهند.

وی افزود: در حالی که یکی از نشانه‌های پویایی سیستم‌های اقتصادی و مدیریتی، تحلیل و پیش بینی رخدادها پیش از وقوع آنهاست باید گفت برخی از کارشناسان پیش از این و در زمان کمبود و گرانی‌ها هشدار داده بودند که ممکن است به زودی کمبودهای دامنه داری در بازار روغن ایجاد شود، اما به این هشدارها توجهی نشد.

مطابق آمار موجود از ابتدای سال تاکنون بیش از ۷۵ هزار و ۴۰۰ بازرسی منجر به تشکیل پرونده تخلف صنفی با ارزش ریالی بیش از ۳۲۰ میلیارد ریال تشکیل شده است.

توزیع سه هزار روغن در بازار

رضا محمدرحیمی رئیس سازمان صمت ایلام گفت: طی هفته‌های گذشته و به نسبت جمعیت استان نزدیک به ۳۰۰۰ تن روغن از طریق سهمیه‌های تنظیم بازار و شرکت‌های پخش و شبکه فروش جذب و در بازار توزیع شده است.

وی افزود: نزدیک به ۱۲۰ نقطه منتخب در سطح استان برای توزیع روغن در نظر گرفته شد و این فرآیند به صورت مداوم تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

مشکلی در بحث توزیع کالاهای اساسی وجود ندارد

سعید شریفی معاون بازرگانی اداره کل صمت نیز به تشریح وضعیت بازار در ایام پایانی سال اشاره کرد و گفت: مشکلی در بحث توزیع کالاهای اساسی در بازار استان وجود ندارد و از شهروندان می‌خواهیم با مدیریت خرید روغن به مقدار نیاز خانوار در این مقطع از خرید هیجانی و کاذب خودداری کنند.

وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲ هزار و ۲۰۰ تن برنج وارداتی، سه هزار تن شکر، ۹۴۹ تن مرغ منجمد و ۱۸۵ تن گوشت قرمز منجمد با قیمت مصوب در شبکه‌هایی که به مصرف‌کننده واقعی برسد، توزیع شده است.

کمبود روغن تنها مربوط به استان ایلام نیست

علی غیاثی رئیس اداره بازرگانی سازمان صمت استان ایلام با بیان اینکه کمبود روغن جامد و مایع مختص استان نیست، گفت: عدم تامین به موقع روغن خام و مواد اولیه کارخانجات تولید روغن در سطح کشور مهمترین دلیل کمبود این کالای اساسی است.

وی افزود: جذب ۱۱۳۰ تن روغن نباتی طی امسال انجام شده و از ابتدای سال جاری تا کنون نیز سه هزار تن روغن در سطح بازار استان توزیع شده است.

طبق مشاهدات کمبود روغن وضعیت نگران کننده‌ای را برای مردم به وجود آورده است، روغن مانند حبوبات، تخم‌مرغ، مرغ و برخی دیگر از کالاها نیست که بتوان چند مدتی متوقف کرد؛ روغن به معنای واقعی برای خانوار یک کالای اساسی برای پخت هر نوع غذا است.

مسوولان اعلام می‌کنند که روغن به اندازه کافی وجود دارد، اما واقعیت این است که شهروندان تمام مغازه‌ها را زیر پا می‌گذارند اما باز روغن پیدا نمی‌کنند؛ روایتی که مردم از این کمبود روغن دارند این است که دست دلالان در بازار روغن می‌تواند دلیل این کمبود باشد.

لینک کوتاه : http://tahlilerouz.ir/?p=684

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.